Spachtelputz

Wat verstaat TIP TOP onder Spachtelputz?

Sierpleister is de term voor verschillende soorten kunsthars gebonden materiaal. De meest bekende en populaire zijn onder andere spachtelputz, granolpleister, rustiekputz. Sierpleisters kun je alleen op vlakke/gladde wanden aanbrengen. De reden hiervoor is omdat de korrels alleen maar in een bepaalde dikte worden geleverd. Zo kunt u kiezen tussen 0,5mm en 3,00mm korreldiktes en kunt daarom dus de ondergrond niet bijvullen. Voor een ultieme en mooie eindresultaat dient de ondergrond vlak te zijn. Als de ondergrond niet vlak genoeg is, dient dit eerst vlak gestuct te worden voordat er überhaupt een sierpleister soort wordt aangebracht.

Sierpleisters zijn bedoeld om vlakke minerale ondergronden op een decoratieve wijze te beschermen en te verfraaien. De sierpleistersystemen zijn, afhankelijk van het type sierpleister, buiten of binnen toe te passen.

Een van de grote voordelen van sierpleisters is dat het erg stootvast is. Eenmaal aangebracht en deuken aanbrengen wordt erg moeilijk voor uw kinderen. Je kunt daarnaast bijna elk gewenst kleur toepassen. Ook glitters zijn toepasbaar in de gekozen soort. De sierpleisters dienen vakkundig te worden aangebracht, teveel van glitters is lelijk en te weinig zie je niet.

Sierpleister zijn ook aan te brengen op buitengevel. Dit vergt wel erg veel aandacht gezien er meerdere lagen op moeten komen en de ondergrond eerst goed moet worden voorbereid.

Omdat sierpleister bijna in elk gewenst kleur te krijgen is, hoeft u de wanden die zijn behandeld niet te sauzen. Ook hoeft u niet een aantal weken te wachten voor het drogen van het stucwerk. Zo zijn sierpleisters binnen een dag of twee al droog genoeg.

Sierpleister prijzen zijn afhankelijk van welk soort u kiest. Spachtelputz is de meest gekozen en meest voorkomende soort. Dit maakt dit soort ook de goedkoopste, u kunt denken aan prijzen tussen de €14,00 p/m2 en € 18,00 p/m2 afhankelijk van de totale oppervlakte, de ondergrond, aantal hoeken en de kleur. Maar ook de aantal kleursoorten. Als u in een kamer 2 verschillende kleuren kiest, dient de stukadoor een laag aan te brengen en wanneer deze goed is gedroogd deze af te plakken en vervolgens de tweede kleur sierpleister aanbrengen. Gezien de stukadoor langer bezig is en voor een tweede keer terug moet komen betaald u ook meer. Wij informeren u graag hierover tijdens de bezichtiging.

Om latere problemen te voorkomen, verzekerd te zijn van kwaliteit en voor een correcte aanbreng raden wij u aan om onze stukadoors in te schakelen. Voor het maken van een bezichtigingsafspraak verwijzen wij u naar onze online agenda.