Spachtelputz (1 mm - 2 mm)

Spachtelputz is een mooie en zeer sterke afwerking die al jaren gebruikt wordt om wanden te vefraaien. Het is een populaire soort stucwerk vanwege het feit dat de prijs relatief laag is en dat de afwerking erg sterk en stootvast is.

Als u een sierpleister wilt laten aanbrengen op uw muren en u bent zich nog aan het oriënteren over welke soort van sierpleister dan is spachtelputz een prima keuze. Deze wandafwerking is kunsthars gebonden en geeft een korrelige structuur. De korreltjes in de spachtelputz zijn kleine harde graniet korreltjes bestaande uit 1 tot 2 mm dikte.

Uiteraard kunt u kiezen uit hoe fijn of grof de korrel moet zijn bij het laten stucen van uw muren. De meest gekozen korreldikte is 1,5 mm. Deze grote van de korrel geeft een mooie structuur en is eventueel in de toekomst makkelijk overschilderbaar. Wat zijn nu exact de voordelen van spachtelputz laten aanbrengen?

 

  1. Zeer stootvast

  2. Kan aangebracht worden in elk gewenste kleur

  3. Krasvast

  4. Voor binnen en buiten muren

Spachtelputz in kleur aanbrengen

 

Spachtelputz kan in de door u gewenste kleur worden aangebracht en hoeft niet nog eens geschilderd te worden. Dit scheelt natuurlijk een hoop werk en dus is het goedkoper dan eerst stucen en dan schilderen.

Een ander groot voordeel van het feit dat de kleur in de spachtelputz zelf zit is dat het kleurvast is. Wanneer er bijvoorbeeld een deel beschadigd raakt blijft de kleur hetzelfde. Ook kan de verf niet afbladderen omdat het materiaal zelf simpelweg helemaal gekleurd is, niet alleen de toplaag.

De keuze aan kleuren is werkelijk onbeperkt. Elke RAL of NCS kleur kan gekozen worden. Dit zorgt ervoor dat

Mocht er een rede zijn dat u niet zuinig met uw wanden kunt omgaan bijvoorbeeld door kinderen of huisdieren dan is deze sierpleister echt iets voor u! Het is nauwelijks te beschadigen en blijft jarenlang mooi.