Asbest op het Dak? Wij Helpen U in Amsterdam en Omgeving!

Asbest is een natuurlijke delfstof bestaande uit microscopische vezels en werd veelvuldig gebruikt in de bouw van de jaren ’50 tot ’80 vanwege zijn sterkte, slijtvastheid, isolerende en brandwerende eigenschappen. Het werd toegepast in onder andere dakbedekking, golfplaten, schoorsteenpijpen, waterleidingen, verwarmingsinstallaties en rioolbuizen.

 

Gevaren van asbest

Hoewel asbest in vaste vorm geen direct gevaar vormt, zijn losse asbestvezels bij inademing of inslikken zeer schadelijk voor de gezondheid. Voordat renovatie- of sloopwerkzaamheden beginnen, is het verplicht een asbestinventarisatie uit te voeren om te bepalen of er asbest aanwezig is in het pand.

Particulieren mogen tot maximaal 35 vierkante meter asbesthoudend materiaal zelf verwijderen, mits er geen vezels vrijkomen. Grotere oppervlakten en alle asbestverwijdering door bedrijven moeten door een gecertificeerd bedrijf worden uitgevoerd. De kosten hiervoor zijn voor de rekening van de pandeigenaar.

 

Subsidie voor asbestverwijdering

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stimuleert het verwijderen van asbestdaken vanwege de risico’s voor de leefomgeving. Tussen 4 januari 2016 en 31 december 2019 is er een subsidieregeling beschikbaar voor het verwijderen van asbestdaken van particulieren, agrarische bedrijven en non-profitorganisaties.

  • De subsidie bedraagt € 4,50 per m² verwijderd asbestdak, met een maximum van € 25.000 per adres. Het dakoppervlak moet groter zijn dan 35 m².
  • Dakbeschot komt niet in aanmerking voor subsidie.
  • Voor agrarische bedrijven die asbestverwijdering combineren met het plaatsen van zonnepanelen, is er een aanvullende regeling. Hierbij moet het asbestdak minimaal 250 m² zijn en de zonnepanelen een capaciteit van minstens 5 kWp hebben. De subsidie bedraagt ook hier € 4,50 per m², met een maximum van € 15.000 per dak.

Aanvragen voor beide regelingen moeten binnen 6 maanden na asbestverwijdering worden ingediend en de subsidie wordt achteraf uitgekeerd.

Veilige Asbestverwijdering door TipTop Vakmannen

Woont u in Amsterdam of binnen een straal van 30 km? TipTop Vakmannen werkt samen met gecertificeerde asbestverwijderingsbedrijven om veilige en verantwoorde verwijdering van asbest te garanderen. Meer weten over Asbest? Neem contact met ons op via telefoonnummer 06-48160058.

Wilt u liever direct een medewerker spreken?

100% aanbevolen door onze klanten

Waarom ons

Ze gingen je voor

Wij wennen nooit aan het ontvangen van een recensie. Keer op keer zijn wij dankbaar dat klanten de tijd nemen om een review te schrijven en dat motiveert ons om door te gaan en een stap verder te gaan. Wij blijven werken aan onze service en doen er alles aan om onze klanten tevreden te stellen. Elke dag opnieuw.

Ons betrouwbare partners

Heeft u een vraag of opmerking?

Zijn er nog vragen of wens je meer informatie over onze diensten? Wil je graag een gedetailleerde offerte ontvangen voor jouw specifieke bouwproject? Of heb je andere vragen waarbij wij kunnen helpen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te assisteren bij al je bouwbehoeften. Wij streven ernaar om jouw visie tot leven te brengen met hoogwaardige en op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan jouw wensen en verwachtingen.

Wij kijken ernaar uit om met jou samen te werken aan jouw volgende project.

Wilt u liever direct een medewerker spreken?
100% aanbevolen door onze klanten

Contactformulier

    Wat is 9 + 1 ?